martes, 28 de septiembre de 2010

Algunos datos de interés

Uno de vuestros compañeros de curso me pasó este video que, si bien a primera vista podría parecer ajeno a la temática de la asignatura, plantea temas (cifras, principalmente) que conciernen a la manera de percebir, entender y relacionarnos con nuestro entorno y que condicionan directamente nuestro sentimento y también conocimiento de nuestra realidad (¿existe tal cosa?).



Video aportado por Marc Ràmia.

2 comentarios:

  1. The amount of new technical information is doubling every 2 years.
    For students starting a 4 year technical degree this means that... half of what they learn in their fist year of study will be outdated by teir third year of study.

    M'agrada pensar que tot i així hi ha coses que al llarg dels anys, des de fa cents d'anys, se segueixen transmetent i explicant de manera semblant. Que encara que la tecnologia avanci constant i ràpidament, hi ha coses que "no passen de moda", que seguim pensant i sentint de manera no gaire diferent com feien fa ... 2000 anys?

    ResponderEliminar
  2. Hola Helena,

    Potser si que algunes coses romanen semblants en la nostra condició d'individus, però la tecnificació del món ens condiciona enormement. Per sort, els avenços no només han estat tecnològics, també els ha hagut en temes com els drets humans, per exemple, o en la suposada igualtat social i de gènere... només cal que vegis una pel·lícula dels anys 50 per donar-te compte molt ràpidament d'aquest fet.
    Suposo que estem condemnats al progrés i ens haurem de mantenir el més integres que ens sigui possible com a persones.

    PS: Recorda, però, que tot això és exclusiu del que anomenem societat occidental. Un dia d'aquests, comentare a classe l'etimologia d'aquesta paraula.

    ResponderEliminar